čtvrtek 12. listopadu 2020

Známé osobnosti

New Eden má řadu známých osobností, od politiků po herce, kteří na veřejné scéně vystupují všemožnými způsoby – někteří se snaží získat oblibu, někteří si ji dokáží vynutit.

Uveden je základní seznam s několika zástupci z frakcí a mnohých oblastí, a pokud vám některá chybí, či pokud máte v profilech vlastní takové osoby, můžete se s námi domluvit a připsat je. Dále se také můžete domluvit i na vztazích k těmto osobám, v tom případě zde budou uvedeny, aby si od nich další hráči odvíjeli své vlastní.

ABRAHAM DUKE VOLTÍA
Sir Derek Jacobi

57
GUVERNÉR

Když kandidoval poprvé na guvernéra, doufal, že prosadí změnu. Velice brzy zjistil, jak naivní to bylo. Pokoušel se posílit svůj vliv, avšak nepříliš úspěšně, a tak to po dvou letech ve funkci vzdal a spokojil se s vědomím, že alespoň nepáchá větší škodu. Je srdečné, ovšem už unavené a lehce netečné povahy.


RICHARD TRAX MONTGOMERY
Kenneth Branagh

50
SEKRETÁŘ GUVERNÉRA

Je Abrahamovým sekretářem, důvěrníkem a také nejlepším přítelem už od mládí. Tedy, původně byl jen nejlepším přítelem, sekretářem se stal až po jeho prvním zvolení. Podporoval ho v jeho snahách udělat změnu a byl to on, kdo ho utěšoval, když se to ukázalo jako prakticky nemožné. Nyní mu dělá společnost a pomáhá mu v plnění jeho zbylých formálních povinnostech. Je inteligentní a šarmantní a rád čte knihy, skutečné tištěné knihy.


NEWTON ZECHIEL
Ben Desombre

58
RADNÍ APRICU
MAJITEL NOČNÍCH PODNIKŮ

Kontroluje několik hlavních nočních podniků v Cortexu - noční kluby, bary a podobná zařízení, jež jsou poměrně známá a vyhlášená. Dostal se do stadia, kdy nemusí prakticky nic řešit, ohledně svých společností činí jen ta nejdůležitější rozhodnutí, o zbytku nechává rozhodovat své podřízené, kteří se o jeho majetky starají a zajišťují mu stálý přísun peněz. Něco podobného platí i pro radu - příliš se nemíchá do sporů a rozhodování, dokud se to netýká dle jeho názoru těch důležitých věcí. Rád hraje golf a má rád klid a harmonii.


MONEAUX ELYSSA HEWETT
Gillian Anderson

44
RADNÍ APRICU
ŘEDITELKA BIOPONICS

Geniální dítě, ještě geniálnější žena. Odmalička tíhla k biologii, genetice a chemii, a nakonec z nich udělala svou práci prospěšnou pro celé město. Odkoupila původní firmu starající se o potravinářský průmysl, rozšířila ji a dostala ji a s ní i sebe na špičku. Nyní kontroluje většinu zdrojů potravin a neustále hledá nové cesty k pokroku. Nejde jí ani tolik o moc a peníze, zajímá ji především věda a dokud může realizovat své experimenty, je spokojená.


SARDIUS CROYLE NUCLEI
Bruce Langley

22
RADNÍ APRICU
MAJITEL JADERNÝCH ELEKTRÁREN A MÓDNÍCH ZNAČEK

K jaderným elektrárnám přišel asi jako slepý k houslím. V podstatě nemá sebemenší tušení, jak je má vést, ovšem líbí se mu ten pocit moci, který díky nim získal, ačkoliv ani moc neví, jak ji má využít. Podědil podniky svého otce, který předčasně zemřel při nehodě v aeroautě (spekulují i o sebevraždě, avšak ta se nepotvrdila), a do rady se dostal spíše donucením a hrozbami, že Cortex i zbytek města připraví o hlavní zdroj energie. Ostatní radní s ním dovedou vcelku bez problémů manipulovat, jen si to ještě ani jeden z nich neuvědomuje. Mimo elektrárny vlastní několik značek oblečení, mezi nimi extravagantní a křiklavý Veillon, který je mezi mládeží dosti populární, či Dowe zaměřená na výstřední doplňky. Mimo ně si dělá zálusk i na elegantní Madigan, zatím však nepřesvědčil majitele ke koupi. Móda je asi tím jediným, čemu tak nějak rozumí. Kromě toho, jak být nesnesitelný malý spratek.


LECIA LYSSANDRA TAMSY
Chloe Nørgaard

31
RADNÍ APRICU
ZAKLADATELKA A ŘEDITELKA NEXU

Do rady se dostala spíš náhodou. Když totiž vyvíjela Nexus, neměla nejmenší ponětí, že získá takovou oblíbenost, a najednou se z něj stala aplikace oblíbená po celém městě, jež silně ovlivňovala všechny její uživatele. Už tehdy bylo Apricu jasné, že ji potřebuje na své straně, a tak byla zvolena do rady. Drží se zpátky a příliš se nemíchá do politického dění a místo toho raději hledá nové způsoby, jak Nexus ještě vylepšit. Což neznamená, že když jí o něco jde, neumí se za to postavit, to ona umí a pořádně. Upřímně neuplyne den, kdy by nemusela potlačovat chuť dát pohlavek Sardiovi. Jediné, co jí v tom brání, je její respekt k jeho módním dovednostem.


LEX EDISON BECHTEL
Jon Hamm

46
RADNÍ APRICU
MAJITEL MASMÉDIÍ

Vždy elegantní a uhlazený gentleman schopný dostat se pomocí dobře volených slůvek téměř ke každému. Těm všímavějším ovšem dojde, že na něm něco tak trochu nehraje a že pod tím vším pozlátkem číhá ošklivá rez. Je schopen udělat a říct cokoliv, aby se dostal k tomu, co chce. Odpor nekompromisně drtí a nechcete ho zažít ve špatné náladě. Díky tomu umí spolehlivě zavřít pusu Sardiovi a vesměs i komukoliv jinému mimo radu. Vlastní NET, New Eden Times, NEN, New Eden News, a NER, New Eden Radio. Tři hlavní masmédia s nejvíce čtenáři, diváky a posluchači - noviny, zpravodajství a rádiovou stanici. Není tedy divu, že i jeho chce mít Apricus těsně u sebe.


DIKÉ
Aidan Turner

??
VŮDCE ODBOJE

Mnoho se toho o něm dosud neví kromě jeho přezdívky a zevrubného popisu vzhledu. Objevil se v Jádře v podstatě zčistajasna a začal dávat dohromady všechny, kdo byli ochotni poslouchat jeho vyhlašování pravdy o tom, jak se to má s životem mimo Spojené státy a jak Apricus je tím, co všechno a všechny ve městě ovládá. Tvrdí, že chce odhalit pravdu a dostat spravedlnost, aby Jádro netrpělo a nesloužilo všem ostatním na úkor svých životů a zdraví. Jak se to s ním má doopravdy, kdoví, to ukáže asi jen čas.


KPT. VEX CAIRNE
Torben Liebrecht

41
KAPITÁN SIDU

Členství v ozbrojených silách je v jeho rodině tradicí, ovšem až Vex se dostal na takto vysokou pozici. Vede SID pevnou rukou a nestrpí neposlušnost či porušování pravidel. Ve službě mu pomáhá jeho věrný psí přítel Kerberus, kterého dostal darem od dr. Hewettové. Sice nemá tři hlavy, ale má geneticky vylepšené smysly a výkonnost a zuby vyztužené železem. Tvoří nerozlučné duo a jsou pověstní v celém sboru. Jeho manželka pracuje pro Apricus a vyvíjí zbraně.


NPOR. JULIUS LEELA TAKACH
Til Schweiger

43
NADPORUČÍK SIDU

Narozen na Periferii jako nejmladší ze tří sourozenců. Bratr šel na univerzitu a stal se lékařem, sestra šla na univerzitu a stala se právničkou. Julius? Nesnil o ničem jiném, než aby mohl být vojákem či policistou, což se mu mohlo splnit právě u SIDu. To se ctižádostivým rodičům nelíbilo, a tak dostal na vybranou - buď SID a půjde z domu, anebo půjde na univerzitu ve stopách svých sourozenců. Asi je jasné, co si vybral. A že to byla správná volba. Zprvu to neměl lehké, neměl moc peněz a přespával, kde mohl, avšak tvrdě na sobě dřel a léta práce se mu vyplatila - byl povýšen do čela divize vyšetřovatelů.


POR. DILUCCA “MEDUSA“ FOXWELL
Michelle Rodriguez

31
PORUČÍK SIDU

Dcera jedné z výjimečných Mexičanek, jejímž rodičům se podařilo dostat se do města, a Američana, díky čemuž se měla v Jádru jen o něco málo lépe než zbytek příslušníků národnostních menšin. Nebylo jí co závidět, nicméně brzy se začal projevovat její talent, a tak se jí podařilo vydobýt si respekt u sousedů a později v celé čtvrti. V osmnácti, kdy šla s nějakým zařizováním na Periferii, došlo k incidentu, kdy skupina výtržníků napadla patrolu SIDu, jednoho zabila a druhého vážně zranila, načež utekla. Dilucca raněnému zachránila život, čímž si vysloužila ocenění a pozornost vedení. Práce u SIDu ji zaujala a když zjistila, že u nich má otevřené dveře, přidala se. Od té doby vystoupala poměrně vysoko a získala několik dalších vyznamenání a spolu s nimi také pověst nekompromisní policistky, jež ve svých podřízených dovede vzbudit pořádný strach. Stojí v čele armádní divize a je také pilotkou.


GARETH VASSER

43
autor historické prózy a různých příběhů pro děti

Trojnásobně oceněný Národní knižní cenou, jeden z aktuálně nejslavnějších a nejoblíbenějších autorů svých žánrů, především však vychovatel moderní mládeže, který již dlouhá léta maskuje Evropu a dělá z ní pouhou dětinskou fikci. Jeho nejslavnějším dílem jsou Evropské mýty a legendy.


JOIE VOLANTE

36
autorka chick-lit literatury, komedií a novel

Její díla Cortex v oblacích, SID a Sid a Zahradníkova bionevěsta jsou označována za vrchol komedie tohoto století, o čemž vlastně ani není pochyb – její styl psaní je plynulý, v mnohých případech se blíží hovorové řeči a díky mnohým politickým návaznostem a černému humoru si najde oblibu jak u mladších, tak starších čtenářů. Zabývá se právě stand-up comedy a najdete ji na mnohých místních stanicích a rádiu, jak ponižuje zfilmované verze svých děl.


WALT DISNEY PRODUCTIONS

Toto animované studio vzniklo v roce 1923 a začínalo na krátkých hluchých filmech, skrze něž se propracovalo k Mickey Mousovi, který se stal jedním z hlavních log společnosti. Následovaly první celovečerní filmy jako třeba Sněhurka a sedm trpaslíků, Popelka, Šípková Růženka, 101 dalmatinů a mnoho dalších. Ty si rychle získaly fanoušky mezi všemi věkovými kategoriemi, což také vedlo k založení prvního Disneylandu v roce 1955. K jeho obnovení došlo v roce 2055 na jeho sté výročí od založení, a tak byl zvednut nový resort New Disneyland s mnohými atrakcemi, restauracemi a hotely pro návštěvníky.


BAEN DESAI

34
herec

Jeden z nejslavnějších herců a nadcházejících modelů New Edenu, přesně ten, o kterém sní většina dívek (a dobrá část chlapců) a který svou přítomností zviditelňuje jakýkoliv film, ať už předurčený propadák, nebo novodobou klasiku. Znám je z filmů jako Elysium, Na jaderném poli a Půlnoc, ve kterých tím či oním způsobem vždy skončí bez trička.


ARTEMIS AMANO

26
herečka

Oblíbená zejména kvůli mnohým seriálům, kde až podezřele často zaujímá roli nemilé, arogantní a chladné ženy mnohdy označovanou i za femme fatale, byť ve skutečnosti působí jako opak. V seriálech Anthemská střední a Mladí a v Cortexu se postarala o nejeden dramatický (a v jednom případě i smrtelný) rozchod, přičemž z natáčení existuje nejedna fotka toho, jak ji její role zdrcuje – herectví ji však stále baví a nevypadá to, že by brzy hodlala se svým stereotypem skončit. Ve volném čase se věnuje politické a ekologické činnosti, avšak na povrch nedávno vyplavala i zpráva o alkoholismu, který ji dle všeho trápí už nějaký ten rok.


WEST CALDER

32
kapitán Psycho Phoenix

Již přes dvacet let se angažuje v oblasti videoher, kde před čtrnácti lety založil jeden z nejdéle fungujících a nejznámějších e-sportovních teamů ve všech jedenácti městech, tedy Psycho Phoenix. Prvně začal u FPS hry War Cries, která dodnes zůstává vcelku oblíbenou pro klasické hráče, nabízí široký výběr zbraní a postav a zároveň má naslouchající tvůrce. Psychos, jak se členům tohoto týmu říká, mají různá zaměření, mnozí se stále věnují War Cries, ostatní přecházejí na hry ve virtuální realitě jako třeba State of War, která má simulovat reálné válečné prostředí. Není divu, že se mnozí hráči, kteří prošli tímto týmem, přihlásili do SIDu, a vzácně SID trénuje právě s těmito jedinci v simulovaných prostředích.


SAFFRON HARCROW

27
modifikovaná zápasnice

Asi ta nejpopulárnější modifikovaná zápasnice v současném New Edenu. Poráží mnohé své protivníky s až děsivou lehkostí - na pomoc má své modifikované horní končetiny, o něž přišla ve dvaceti při úmyslně způsobeném výbuchu e-kavárny. Předpokládalo se, že se dá na studia, avšak tento incident v ní probudil vztek a touhu po odplatě, byť je neměla proti komu mířit, jelikož se viníci nikdy nenašli. Sehnala si dobrý tým mechaniků a nechala si vytvořit modifikace, s nimiž se mohla pustit do zápasů. Zprvu v ni nikdo nevkládal přílišné naděje, ovšem brzy, jen co začala vyhrávat a drápat se na vrchol, se stala hrdinkou většiny mladých dívek i žen a idolem mnohých chlapců i mužů. Cortex ji pravidelně posílá na Nové olympijské hry, kde se celkem čtyřikrát umístila v různých disciplínách a dvakrát získala zlato v modifikovaném zápase.


DARIUS ALBACH

29
modifikovaný atlet

Nohy ztratil v osmi, to žil ještě v Jádře, kde neměl podporu lidí a kde jeho jediným darem za ztracené nohy byl rozpáraný plyšák a pár špatných protéz, které plnily funkci spíše estetickou. Čirou náhodou se nad ním slitoval jeden z tamějších mechaniků, nohy mu tak opět zprovoznil, což v něm vyvolalo zcela nový zápal do života – a ten jej také dostal výše. Zprvu to byly jen menší závody modifikovaných v Jádře, později se již dostal do Periferie, až nakonec zaujmul sponzora v Cortexu, který u lidí níže hledal kapku reputace. Klučina se smutným příběhem a dosti velkým talentem mu k tomu dle všeho postačil. Během několika let získal nové protézy, nový domov pro sebe a svou rodinu a zcela nový smysl života, není tedy divu, že je jakýmsi vzorem sportovců v Jádře, přeci jen na Nových olympijských hrách získal už jednu zlatou.


IVAN JAENKE

34
zápasník smíšených bojových umění

Mnoho lidi tvrdí, že jde o první pokus Bioponics o modifikovaného člověka, zbytek jednoduše věří v nějaké vrozené vady, společně se však shodnou na jediném – nechtějí se s ním dostat do jedné klece. Pochází z Cortexu a již odmalička se věnoval bojovým uměním, čímž je rodina Jaenke vcelku známá, a když v sedmnácti porazil aktuálního šampiona několika údery, bylo jasno, že se zde žádný jiný na dlouhou dobu neuvidí. Aktuálně se snaží dostat přístup do m-ligy, jelikož tvrdí, že mu žádný člověk – ani kovový, ani přirozený – nedokáže stát v cestě za absolutním vítězstvím. A to několikrát potvrdil i neoficiálními souboji proti slavným modifikovaným zápasníkům. Věnuje se i trénování, má vlastní kurzy, původ v nich příliš neřeší, a proto zde také převažují zástupci z Periferie a Jádra.


ROTH ZAVALETA

30
kapitán Silver Eagles

Silver Eagles jsou nejúspěšnějším týmem amerického fotbalu ve městě. Skládají se z hráčů z Cortexu, ale i z Periferie, jelikož tu jde především o talent a schopnosti, ti totiž zajistí další výhry a udržení si pozice v lize. Kapitánem je třicetiletý Roth Zavaleta z lepší části Periferie, odkud by se dávno mohl přestěhovat do Cortexu, ale zatím nechce, a byť se průměrný věk týmu pohybuje někde okolo 25 let, ani trochu nezaostává. Jeho znalosti herní strategie jsou nepřekonatelné a s nimi i jeho schopnost natlouct je do svých spoluhráčů a donutit je podle nich hrát. Tolikrát vyhráli, že mu vesměs bezmezně věří, a k tomu si svým lehce zjizveným a přesto pohledným vzhledem získal spoustu fanynek i fanoušků.

Žádné komentáře:

Okomentovat