čtvrtek 12. listopadu 2020

Seznam modifikací


Modifikace se zpravidla dělí na dva typy – na ty vojenské a ty civilní. Bývají rozřazeny do dalších kategorií, v mnohých případech se i registrují (zejména u těch prvního typu), a zároveň zde existuje rovnou několik soukromých dílen a firem, které se jejich vývojem zabývají. Jsou zde i kvalitnější značky, avšak jistým způsobem má každá své nevýhody, ostatně jako každá modifikace.

Vše se nakonec odvíjí od funkce a velikosti daného modelu.

Jeden z dostupnějších a kvalitnějších výrobců, jenž se zpravidla zaměřuje na civilní typy. Zaměstnává a má v čele rovnou několik známých Japonců, kteří se podílí na jeho mnohých novotinách. Mezi jeho nejznámější produkty patří:

<Armstrong série>
Aneb ty klasické protézy, které zaujmou roli jakékoliv chybějící končetiny. Rozšířeny jsou po celém městě, v Jádře ve formě starých a mnohdy recyklovaných modelů, dále už v čistějších verzích. Jejich jedinou slabinou by mohla být jistá křehkost, pokud se tedy zabýváte těžšími manuálními pracemi, to se však lehce dá vyřešit přechodem na jiné, novější prototypy této série, které již nabízí mnoho dalších funkcí – s tím však klesá jejich odolnost k vnějším vlivům a samotné elektřině či korozi.

<Prototypy Argus>
K Argům se nedostane ledajaký prostý občan, jeho cena přeci jen přesahuje tu zcela nových očí. Jde o oční modifikace v čočkách, jež jsou napojeny na nervy, s uživatelským rozhraním, které jako byste měli před sebou a které je zcela napojené i na Nexus. Můžete ukládat snímky ve skvělém rozlišení, zaostřit na mnohem větší dálky, doslova nahrávat ze svého pohledu, a podobně. Největší nevýhodou a důvodem, proč jde stále o prototyp, je jejich zranitelnost, co se hackerů týče, a k tomu se zaznamenalo, že v okolí vody a silného elektrického pohledu narušují běžný zrak jejich uživatelů.


Podnik rozšířen jen a pouze v New Edenu, byť jej o modifikace prosí dalších deset měst. A zatím stále odmítá. Jde o skupinu proslavených mechaniků a jejich sponzorů, kteří se rozhodli masově vyrábět staré modely svých zápasníků a atletů, pohybují se pouze ve sportovní oblasti a ví se o nich jedno – nikdo jiný vám lepší sportovní modifikace nenabídne.

<Kovové výztuhy>
Olympus nabízí i mnohé soukromější práce, mezi něž například patří úprava kloubů, která slouží méně modifikovaným zápasníkům, případně jen těžce pracujícím, občas třeba jen pouličním rváčům, kteří v kapsách nemají místo na nůž. Veřejně nic takového nevedou, a pokud se chcete k těmto výztuhám dostat, budete se muset dopotácet do jejich dílen a připravit se na mnohé komplikace těchto modifikací. Jsou náchylné na proud, což dávají najevo palčivou bolestí a dokáží při rozbití poničit, či rovnou zcela vyřadit danou končetinu.

<Série Saffron>
Pojmenovaná po jedné z největších m-sportovních celebrit této doby, která s mnohými z těchto modelů dokázala utržit nejedno zlato. Jde o lehké, avšak strukturálně naprosto pevné a vyvážené modifikace rukou, které si zakládají na svých elegantních modelech mnohdy připomínajících i klasické civilní typy, byť se svými mechanismy dokáží blížit až vojenským. Patří sem i jisté modifikace nohou, avšak ty se často nevídají, častější jsou již ty zubní, které se ujistí, že zápasníkům všechny zůstanou pohromadě. Stává se často, že s nim zápasníci obvykle nedokáží kontrolovat svou sílu, zároveň jsou značně zranitelné vůči vodě a elektrickému poli. 

<Série Niké>
Již dle názvu bude patrné, že to bude mít co dočinění s rychlostí a vítězstvím – a také to díky těmto modelům mnozí právě zažívají. Jde o nejrozšířenější sportovní modifikace nohou na trhu, atleti s nimi dosahují rychlosti až 60 km/h, což je přesně ten typ podívané, který přitahuje obecenstvo. Příliš slabin zde není, tedy kromě jisté křehkosti a nepraktičnosti. 


Mládeží nejoblíbenější a nejuznávanější typy modifikací patří právě Ocano, firmě zčásti pocházející z Japonska, která se rozhodla převzít jejich menší, zběžnější, avšak esteticky zajímavější modely – nemají snad žádné nevýhody a slouží jednoduše jako jakási výzdoba. Jejich salóny najdete i na Periferii, ceny zde jsou přijatelné, a pokud jste odhodlaní, udělají vám zde snad totéž, co i výše. Jen lehce odrbaněji.

Základní službou, také tou nejlevnější, je implantace čipu – do prstu vám vsadí takový, jímž můžete platit, případně i řadu dalších s různými funkcemi, některé k hovoru, další čistě k barevnému záření, atd.

Mezi ty lehčí zákroky patří nanotetování, tedy ta pohyblivá, tvořená nanoboty, jejichž vzor můžete u těch dražších i měnit, tudíž zde nehrozí, že byste si vytetovali jméno své aktuální přítelkyně a později ji označovali za vlastní mámu. Teď už z ní vlastní mámu udělat můžete, a to bez lží – a těch využití pro ně existuje ještě velká řada.

Za extrémnější se dozajista značí různé vlasové a kožní implantáty, díky kterým vám vlasy mohou růst v již zcela nepřirozené barvě, přičemž se strukturou blíží více umělému vláknu než vlasu. Pokud jste také na různé výčnělky, popřípadě chcete působit jako dravá šelma, tyto modifikace jsou přesně pro vás.


<<Bioponics Bioengineering Division (BBD)>>
Nejde zcela o firmu, nýbrž o vědeckou skupinu tvořenou zástupci Bioponics a SIDu, kteří společně pracují na rozvoji vojenských modifikací. Jejich existence je veřejnosti známa, avšak drtivá většina jejich modifikací zůstává v utajení.

<Peacemakers>
Jde o skupinu modifikací končetin určených k boji, modelů je zde spousta a jejich funkcí taktéž – některé dokáží protivníka paralyzovat, z dalších lze vystřílet granáty, použít jako štít, nůž, onen výběr je zde velký a v podstatě sem zapadají všechny ty veřejnosti známé modifikace. O jejich slabinách se toho příliš neví, avšak jakýkoliv elektromagnetický impuls je dokáže lehce vyřadit z provozu.

Žádné komentáře:

Okomentovat