úterý 10. listopadu 2020

Historie

1945

Spojenci svrhli atomovou bombu na nacistický Berlín a donutili Třetí říši vzdát se a podvolit se jejich vládě. Spojené státy americké si hledí svého a dění v Evropě jen přihlížejí.

1950

Proslechlo se, že Spojené státy americké míní ovládnout Evropu pomocí svých jaderných technologií. Kvůli tomu sílí napětí mezi Státy a Sovětským svazem, který po druhé světové válce ovládl východní blok. Dochází k rychlému vývoji jaderných technologií.

1958

K ozbrojování se přidává Čína i Japonsko, jehož zájmy však leží primárně v technologickém vývoji než ve válečných zbraních. Vzniká Evropská aliance tvořená Velkou Británií, Irskem a Francií.

1965

Německo ovládané Evropskou aliancí se bouří a zažehuje revoluci. Ta se ji nesnaží potlačit ze strachu ze Spojených států amerických a pokouší se uzavřít smlouvu o vzájemné pomoci a spojenectví se Sovětským svazem. Ten však odmítá kvůli rozdílným politickým názorům a vlastní soběstačnosti.

1967

Japonsko vyvíjí antigravitační technologii umožňující neomezeně suspendovat prakticky cokoliv ve vzdušném prostoru. Prodává plány Spojeným státům americkým a brzy je špehové roznáší i do Sovětského svazu. Začíná nová éra vzdušného ozbrojování, k němuž měly antigravitony původně sloužit. Následuje zcela nová technologická revoluce způsobena objevem jaderných izotopů a jejich využitím ke skladování energie.

1970

Spojené státy americké svrhly první atomovou bombu na Sovětský svaz na území bývalé Ukrajiny a odstartovaly třetí světovou válku. Německo je vybombardováno a zájem o antigravitační technologie vzrůstá i u zbylých států. Dostává se k nim se zpožděním Indie, Čína i Aliance.

1972

Austrálie se distancuje všemu, co se děje v Evropě, a neprodyšně uzavírá hranice. Spojené státy americké nabízejí Kanadě spojenectví, ta ovšem odmítá a připojuje se k nové Severoatlantické alianci tvořené Norskem, Švédskem, Finskem, Dánskem a Kanadou. NATO buduje protiatomové základny v Grónsku a v Arktidě.

1975

Vlivem neustálého bombardování se povrch Evropy stává téměř neobytný. Jižní státy, tedy Itálie, Řecko, Španělsko a Portugalsko, se narychlo spojují a kupují antigravitační technologii od Evropské aliance. Spojené státy americké spouští první vlnu testování svých občanů pro rozhodnutí, kdo získá místo v nových létajících městech. Sovětský svaz vypouští Rudou Moskvu.

1979

Spojené státy americké, Sovětský svaz, Japonsko, Čína a Evropská aliance již mají zvednutá svá města. Aliance narychlo podává pomocnou ruku Africe a Středomořským spojencům, kteří nabídli spojenectví státům Jižní Ameriky. Brazílie, Mexiko, Argentina, Chile, Peru a karibské státy se k nim připojili, zbytek zanikl. Jejich cíl je jasný od začátku – dočasnost tohoto uspořádání a usilování o zlepšení podmínek na Zemi, aby zase byla obyvatelná. Spojené státy se od tohoto distancují a uzavírají se před Evropou. V čele Afriky stojí Jihoafrická republika budující jedno společné město.

1979

Založení a zvednutí Phoenixu

1980

Život na povrchu Země vymírá až na Austrálii a základny NATO v Grónsku, Arktidě a Antarktidě. Státy, které neměly dostatek financí vytvořit vlastní létající města a které se ani nepřipojily k jedné z mnohých mezinárodních organizací, nenávratně zanikly.

2000

Začátek kampaně P. Armstronga o New Edenu

2001

Poprvé zvolen guvernérem P. Armstrong.

2006

Konec P. Armstronga jako guvernéra nejdéle u moci

2023

První vzdor odboje

2024

Použití první věže jako pracovního tábora

2029

Založení SIDu

2048

Založení Apricu T. R. Godfriedem

2051

Guvernér ztrácí svůj vliv

2053

Apricus upevňuje svou mocenskou pozici

2055

První Nové olympijské hry

2067

Smrt T. R. Godfrieda

2069

Vytvoření soc. sítě Nexus

2070

“Vznik” Entropy

2074

První volební období A. D. Voltíi jako guvernéra

2077

Diké se začíná angažovat v odboji a formuje se VOV

2078

Náš rok

Žádné komentáře:

Okomentovat